Akadálymentes változat


Kedves Látogató, szeretettel köszöntöm községünk honlapján!

A 2500 főt számláló Káloz Fejér megye déli részén, a Sárvíz mentén fekszik, Székesfehérvártól 30, az M7-es autópályától 20 km-re. Megközelítése a 63. számú főútról Sárkeresztúr településtől nyugati irányban, valamint az M7-esről letérve a Szabadbattyántól Örspuszta felé tartó úton lehetséges. A Káloz-Dég összekötő útnak köszönhetően a Balatoni térség is könnyebben elérhető.


Frissítési információk
Ön mit kérdezne...?
Társalgó és lelki szoba
Falunap 2012
Káloz SE hírei

Felhőkép
Polgármesteri hivatal
Önkormányzat
Elektronikus ügyintézés
Káloz - Soponya Szociális, Család- és Gyermekjóléti Önkormányzati Társulás
Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Járási hivatal
Letölthető űrlapok
Testületi ülések
Rendeletek
Határozatok
Szemétszállítás
Kultúra
Menetrendek
Választások
Közérdekű adatok
Adatkezelési tájékoztató


Helyi pályázatokÁltalános hírek Helyi hírek Gazdasági hírek Önkormányzati hírek
EU-információk Pályázatok Felhívások Eseménynaptár Helyi újság
Járványügyi tájékoztatások

folyamatosan frissítve - 2021. január 8.


 

 

 

Tisztelt Kálozi lakosok ! 2020. november 21. 20:57

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a tegnapi napon, az óvodai konyha dolgozóin elvégzett PCR tesztek mind negatívak lettek. Ebből következően a hétfői napon a megszokott módon folytatódik az óvoda, illetve az étkeztetés.

Ettől függetlenül a holnapi napon – azaz 2020. november 22-én – meg fog történni az óvoda fertőtlenítése.

Vigyázzunk egymásra !

Tisztelettel:

Weisengruber Imre

polgármester

 

 

Tisztelt Szülők, 2020.11.30 12:50

A járványügyi megfigyelés alá vont két csoport ( Katica, Maci) érintett kisgyermekei hétfőtől látogathatják intézményünket, viszont mivel még az érintett pedagógusaink továbbra sem dolgozhatnak, megkérem a szülőket, hogy csak azokat a gyermekeket hozzák óvodába akinek a szülei dolgoznak és így nem tudják megoldani a felügyeletüket.
Tisztelettel felhívom ismételten szíves figyelmüket arra,hogy beteg gyermek nem látogathatja az óvodát! Ha itt észlelünk tüneteket,haza kell küldenünk a gyermeket.

Továbbá szeretném megkérni Önöket, hogy ha a gyermekkel egy háztartásban élő személynek covid pozitív tesztje van, kérem értesítse intézményünket és ne hozza a gyermeket óvodánkba!


Valamint az összes csoportunkba járó kisgyermekünkre vonatkozik, hogy aki nem szeretné hozni, megteheti. Nem számít igazolatlan hiányzásnak.


Köszönettel:
Intézményvezető

 

Tisztelt Szülők! 2020.11.13 12:40

Tájékoztatom Önöket, hogy intézményünk továbbította az érintett gyermekek szüleinek a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiküldött járványügyi megfigyelésre vonatkozó határozatokat.
Csak azok a kisgyermekek kaptak határozatot, akik az érintett két csoportba járnak( Katica, Maci) és 2020.11.09-10-11-én jelen voltak a csoportban.

 

Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy intézményünkben ma COVID-19" gyors" tesztelésre került sor, ami minden (jelenleg) dolgozónknak negatív lett.

Itt szeretnénk köszönetet mondani, Weisengruber Imre polgármester úrnak illetve Káloz Község Önkormányzatának a gyors és hathatós segítségért, amit intézményünkért tettek! Gondolok itt a már két alkalommal elvégzett tesztekre és a rendkívüli fertőtlenítésre is.

 

Tisztelettel:
Gárdonyiné Lakatos Tünde
Intézményvezető

 

 

Tisztelt Szülők! - 2020.11.12 14:50

 

 Ezúton is tájékoztatom Önöket, hogy óvodánkban kialakult járványügyi helyzetben az alábbi intézkedések történtek a fenntartó illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve:

 

 - a Katica illetve Maci csoportos kisgyermekek sajnos kontakt személyek. Így ők 10 napig nem látogathatják az óvodát. Adataikat, elérhetőségüket meg kellett adnunk az illetékes szerveknek, akik hamarosan felveszik a szülőkkel a kapcsolatot és minden információt megadnak Önöknek. Megkérem a szülőket, hogy az érintett gyermekek maradjanak otthon!

 

 - Óvodánk egyéb csoportjait, pedagógusait és dolgozóit nem érintik az intézkedések, így azok a Süni a Méhecske és a Bölcsődei csoport fogadhatnak kisgyermeket.

 

A kialakult járványügyi helyzetben, a kontakt csoportokon kívül, aki nem szeretné hozni gyermekét az óvodába, nem számít igazolatlan hiányzásnak! Intézményvető asszony leigazolja.

 

 Tisztelettel :

 

 Óvoda vezetés

 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Közleménye - 2020.11.12 9:50

Tisztelt Tagunk!

2020. november 10-én jelent meg a Magyar Közlönyben a 484/2020. (XI. 10.) számú kormányrendelet, amely a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket rögzíti. A rendelet értelmében kijárási tilalom lépett életbe 2020. november 11-én 0 órától, így e naptól este 8 és reggel 5 óra között mindenkinek saját otthonában kell tartózkodnia.

A kijárási tilalom nem vonatkozik azokra, akik munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő utazás vagy a munkavégzés helyéről történő hazautazás miatt hagyják el a lakó-, tartózkodási vagy szálláshelyüket. A felmentésre való jogosultságot azonban meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelő okirattal szükséges igazolni. Az alkalmazottak számára szóló igazolásminta-formanyomtatvány a kormany.hu oldalról tölthető le.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az agár- és élelmiszeripari munkák végzésének igazolására is szükséges a jelzett dokumentum! Javasoljuk, a dokumentum megjegyzésrovatába feltüntetni – ha van – a kivételre okot adó körülmény indokát. Amennyiben az agráriumban tevékenykedő egyéni vállalkozók, őstermelők számára szükséges a kijárási korlátozás alatti munkavégzés, nekik egy esetleges ellenőrzés során a közbiztonságért felelős miniszter által a kormány hivatalos honlapján közreadott megfelelő okirattal kell igazolniuk a kijárási tilalom alóli kivétel alkalmazhatóságát. Szintén javasoljuk, hogy ameddig ez nem elérhető, addig a vállalkozói (ha rendelkezik vele), illetve az őstermelői igazolványt tartsák maguknál és a hatósági ellenőrzés esetén mutassák be. Továbbá a lakóhely, tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása előtt készítsenek egy írásos nyilatkozatot, amelyben rögzítik a saját azonosító adataikat, a kijárási tilalom alóli kivételre okot adó körülmény indokát, és ezt is tartsák maguknál, szükség esetén a hatósági ellenőrzés során pedig mutassák be.

Tájékoztatjuk arról is, hogy a kormányrendelet értelmében, főszabály szerint, a vendéglátóüzletek helyben fogyasztás céljából nem fogadhatnak vendégeket, kizárólag házhoz szállíthatják az ételt. Ez a szabály nem terjed ki a munkahelyi éttermekre, büfékre, a szálláshelyen található étteremre, illetve bárra, a köznevelési intézmények, szakképző intézmények menzájára, valamint büféjére – ha ezeknél kizárólag dolgozókat, vendégeket, tanulókat szolgálnak ki –, valamint az egészségügyi intézményekben lévő éttermekre, büfékre. A kivétellel érintett helyek üzemeltetői azonban fogadhatják a mezőgazdasági termelőktől származó élelmiszeralapanyag-szállítmányokat.

Köszönjük, hogy munkájával továbbra is támogatja a társadalmat, még ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban is!


Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

 

2020. november 11. 13.00

Tisztelt Lakosok!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon tudomásunkra jutott információk szerint, sajnálatos módon, több lakosunk is pozitív koronavírus teszttel rendelkezik.
A jelenlegi helyzetben az önkormányzat hatáskörébe tartozó szükséges és lehetséges intézkedések megtételére sor került.
Az óvoda épületének helyiségeiben azonnali fertőtlenítést rendeltem el, mely a mai napon, az éjszaka folyamán meg fog történni.
A továbbiakban tudomásomra jutott hiteles információkról tájékoztatom Önöket.

Kérem, hogy a hatályban lévő védelmi intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!

Tisztelettel:
Weisengruber Imre
polgármester

 

Tájékoztatás - 2020. 11.11. 14.00

 
A COVID 19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kormányzati intézkedésekkel összhangban dr. György István úr a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásiért Felelős Államtitkára a TKF-2/1978/1/2020. iktatószámú levelének 3. pontjában elrendelte, hogy a települési ügysegédi szolgáltatás 2020. november 11. napjától leállításra kerül.

Ezért kérjük a Kormányhivatal munkatársát ne várják településünkre.
 
Tisztelettel:
 
Weisengruber Imre
polgármester

Felhasználónév:
Jelszó:


A szavazás szünetel

 •  
 • Kapcsolatok tára
 •  
 • Lapszemle
 •  
 • Interjúk, riportok, szakcikkek
 •  
 • Önkormányzati ingatlanok


 •  
 • Jogszabálykereső
 •  
 • Gépjárműkereső


 •  
 • Térkép
 •  
 • Időjárás
 •  
 • Ki kicsoda?
 •  
 • Kulturális linkek
 •  
 • Pénzügyi szolgáltatások
 •  
 • Turisztikai információk
 •  
 • További hasznos linkek


  Adatvédelmi irányelvek elfogadása  e-mail hirdetés szolgáltatók